• Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • € Veilig betalen

5 Dingen die ik graag had willen weten als aanstaande moeder

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 13:04

Dus plotseling zat ik daar, met de positieve zwangerschapstest in mijn handen. Het was niet gepland, maar we hadden altijd al een kinderwens.  Toen de schrik eenmaal was verdwenen waren wij erg blij!

Ik was meer dan drie jaar oppas geweest en dacht dat ik het meeste wat er te weten viel over baby’s wel wist, maar nee. Natuurlijk wist ik nog niet alles en hierbij deel ik mijn 5 punten die ik graag van te voren had willen weten.

 

  •  De bevalling loopt niet altijd zoals gepland, en een geboorte plan? Pff. Ik wilde graag een natuurlijk bevalling in bad. Maar toen de weeën zo erg werden dat ik ze niet meer kon verdragen en graag een ruggenprik wou. Bleek het daarvoor al te laat. Ook de morfine wat het allemaal nog enigszins draagbaar moest maken werkte voor geen meter. Uiteindelijk was ik uit het bad en moest ik een episiotomie ondergaan om de baby naar buiten te helpen.  

 

  • Dan denk je dat je de bevalling achter te rug heb. En dat je heerlijk kan genieten en hele dagen kan kroelen met je kindje. maar niemand verteld je hoeveel pijn je nog kan hebben na zo bevalling. De eerste paar dagen van de borstvoeding kan nog steeds krampen op je baarmoeder geven doordat deze weer aan het krimpen was. En dan die helse knip. Normaal zitten en lopen kan je de eerste paar dagen / weken ook even vergeten.

  • Food prep, Food prep en nog eens Food prep. Naast de hulp van de kraamzorg en mijn partner had ik niet veel mensen om mij heen die mij konden helpen. Daardoor moest ik alsnog een hoop taken zelf doen. Het laatste wat ik wilde was mij zorgen maken om eten. Ik zag mijzelf al staan met een huilende baby met een spuitluier en dat tegelijkertijd m'n maaltijd stond aan te branden. Nee dit werd het hem niet. Hierdoor heb ik in de laatste weken van de zwangerschap al veel maaltijden extra gekookt zodat ik ze alleen hoefde op te warmen. Ook had de kraamzorg nog wat maaltijden extra gekookt voor mij.

  • Verdeel de nachten, Het slaaptekort hakte er snel in. Daardoor hadden papa en ik afgesproken om de nacht de zorg van Jax op ons te nemen. Zodat je toch een goede nacht kon maken. Soms moest ik in de nacht wel nog even afkolven maar dat was dan ook het enigste,

  • Het klinkt misschien controversieel, maar overweeg om je baby af en toe de fles te geven. Het kan je zo veel helpen om jezelf even een hardnodige pauze te geven. En geeft ook papa meer tijd  en momentjes samen om zich hechten aan de kleine. Ook als je weer aan het werk gaat zal het dan een stukje makkelijker zijn omdat ze dan al een beetje gewend zijn aan een flesje. 

Een van de redenen waarom ik het idee kreeg om de Baby Bottle Box samen te stellen, was omdat vriendinnen van mij ook de struggels hadden met het geven van de fles. aan hun baby, welke normaal ook borstvoeding kregen. Een baby merkt zo snel het verschil, en laat daarbij ook duidelijk zijn voorkeur merken.

In ons geval, toen de borstvoeding ten einde liep en  wij vaker de fles gaven, Kreeg Jax erg veel last van buikkrampjes en extra lucht. Na veel verschillende flessen te hebben geprobeerd. Hadden wij eindelijk de juiste fles gevonden en sliep onze man heerlijk en hadden wij een tevreden baby.

 

Ik hoop dat mijn bescheiden ervaring op zijn minst een beetje helpt als je aan jouw nieuwe moederschapreis begint!

 

XX

Clara


Reactie plaatsen

Reacties

Lotte Vermorken
5 maanden geleden

Hoi,
We hebben via insta al eens contact gehad. Ik denk dat ik een leuk idee heb, maar misschien niet ;-)
Onze website Buurtmamas.nl (de ontmoetingsplek voor moeders), gaat 8 oktober met een lancering online. Hiervoor gaan we flink adverteren. Hoe leuk is het om jullie hier een stukje in mee te kunnen nemen?
Ik dacht aan een winactie. Dat inschrijvingen op Buurtmamas.nl kans maken op een Babybox van jullie. Jullie staan dan dus ook op de advertentie.
Wij mailen daarna de naam en jullie kunnen het pakket opsturen.

Laat maar weten of jullie het wat vinden.

Mvg Lotte Vermorken